In principe is een massage voor iedereen geschikt. Er volgt eerst een intake gesprek waarin we je persoonlijke conditie bespreken en tijdens het gesprek kun je aangeven wat de klachten en verwachtingen zijn en kun je vragen kwijt. Daar pas ik de behandeling op aan.
Mijn praktijkruimte bevind zich op de eerste verdieping, je moet dus een trap op.


Wanneer mag er niet gemasseerd worden?
Bij griep of koorts, trombose, bij de eerste drie maanden van een risicovolle zwangerschap, een besmettelijke huidziekte of bij extreme vermoeidheid of totale uitputting mag en kan er niet gemasseerd worden.

Reacties op de behandeling:
Ieder mens is anders en reageert dan ook verschillend op een massage.
De volgende reacties kunnen zich voordoen:

- Tijdens de massage: transpireren, koud of juist warm voelen, prikkelingen of tintelingen voelen, loskomen van emoties
- Vlak na de massage: duizeligheid, misselijkheid, ontspannen of slaperig voelen of juist een gevoel van veel energie hebben
- Uren tot dagen na de massage: afvalstoffen zijn vrijgekomen, waardoor je wellicht vaker naar het toilet gaat of meer transpireert, veranderende gevoelens, beter slapen, betere doorbloeding van huid en spieren, meer energie hebben

Verder is het aan te raden om voor de behandeling niet te veel te eten, geen parfum dragen, je mobiele telefoon uit te zetten en jezelf na de behandeling wat rust te gunnen.

Positieve effecten van een massage

  • Het vergroten van het zelfvertrouwen en eigenwaarde.
  • Grenzen leren aangeven, voor jezelf opkomen.
  • Loslaten van spanningen.
  • Ontwikkelen van het gevoelsleven.
  • Massage versterkt het immuunsysteem. Afvalstoffen verlaten beter het lichaam want het lymfesysteem wordt extra geactiveerd. Dit kan positief zijn voor allerlei lichaamsprocessen zoals hormoon-, zenuw- en het darmstelsel.
  • Het opheffen van blokkades, zodat energie weer vrij kan stromen.
  • Verminderen van pijnklachten.