Stoelmassage is een korte maar zeer effectieve massage op een speciaal daarvoor ontwikkelde stoel. De massage wordt over de kleding heen gegeven en is voor mensen die:

weinig of geen beweging krijgen, slechte of eenzijdige werkhouding hebben, teveel werk- en tijdsdruk ervaren, langdurig naar een beeldscherm turen en werken in een onnatuurlijke omgeving in onnatuurlijk licht en/of zwaar en belastend werk verrichten.

Dit veroorzaakt spanningen, die zich in eerste instantie meestal uiten in de spieren. Wanneer spieren niet in actie zijn, behoren ze ontspannen en zacht te zijn. De ervaring leert dat dit(bijna) bij niemand het geval is. Bij gespannen spieren is de bloedstroom verminderd en kunnen zenuwen bekneld raken.

Zieke werknemers kosten werkgevers veel tijd en geld. Het is dus belangrijk om dit zoveel mogelijk te voorkomen. Vaak zijn het juist de meest betrokken en prestatiegerichte werknemers die last van C.A.N.S.(Complaints of Arms, Neck, Shoulders) hebben. Het ontstaat vaak sluipend en is zeer hardnekkig. Tijdig signaleren en gerichte actie zijn van belang.

Stoelmassage op de werkplek is een zeer effectieve ondersteuning in het terugdringen van ziekteverzuim en verhoogt het werkplezier! Stoelmassage is een beloning voor u en uw werknemers!


De fiscus komt tegemoet in de kosten voor een stoelmassage. Hiervoor moet u aan enkele voorwaarden voldoen;

  • U heeft een Arbo-plan
  • De stoelmassage vindt plaats onder werktijd
  • De werknemer is geen eigen bijdrage verschuldigd
  • Geen sprake van een aanmerkelijke privébesparing voor de werknemer


Ik behandel volgens de Esoterra methode, preventief maar ook zeker klachtgericht. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van verschillende massagetechnieken.

Vraag gerust naar een offerte op maat of misschien wilt u eerst zien en voelen wat een stoelmassage inhoudt. Ik kom graag langs voor een demonstratie.